Uredd så langt – og hva kommer nå?

Ett år igjen av RadArts talentutviklingsprogram Uredd.

Uredd talentutviklingsprogram har som sitt utgangspunkt å sette fokus på prosessen Fra kunstnerisk kaos til ferdig prosjekt. Vi ønsket å bryte ned denne prosessen til konkrete enkeltdeler, for å gjøre det lettere og mer forutsigbart for unge talenter å etablere sitt kunstnerskap i landsdelen.

Å ha med oss Talent Norge og Kulturnæringsstiftelsen i Sparebank 1 Nord-Norge har vært uvurderlig – det hadde ikke blitt et regionalt prosjekt i dette formatet uten støtten fra våre partnere.

Våren 2018 ble to vellykkede fagsamlinger gjennomført, men undertema Den kunstneriske prosessen: ambisjon og prosjektformulering og Næringspotensial og prosjektledelse. Våre forelesere og instruktører var performancekunstner Marita Isobel Solberg, filmskaper Magne Pettersen, skuespiller og musiker Andreas Eilertsen, skuespiller og scenekunstner Kristine Myhre Tunheim og artist og komponist Aggie Frost. I tillegg har prosjektleder Elin Danielsen og koordinator Mia Eriksen undervist. Det har også vært gitt et ekstra tilbud om nettundervisning.

Mellom fagsamlingene har talentene møtt sine tildelte mentorer. Parallellt med å tilegne seg kunnskap og erfaring om den kunstneriske produsenten, har de sammen med mentorene jobbet med kunstnerisk utvikling av sine egne Uredd-prosjekter.

De siste fire fagsamlingene i programmet arrangeres høsten 2018 og våren 2019. Disse vil ha undertemaer som bygger videre på de to foregående. Slik håper vi at fagsamlingene komplementere hverandre, og ruster våre talenter til arbeid med sine kunstneriske bedrifter på en best mulig måte.

Kommende fagsamlingene
7.-9. september. Undertema: Publikumsfokus: målgrupper og kommunikasjon. 
16.-18. november. Undertema: Work-in-progress
22.-24. februar. Undertema: (Tema kommer)
29. april-lørdag 4. mai: Visninger og presentasjoner

IMG-7491