Årets første fagsamling

Den første fagsamlingen i 2019 fant sted 22.-24.februar.

Samlingen hadde tre overordnede tema: Arbeidslivsmestring, Publikumsarbeid og Visningen på Vårscenefest.

Arbeidslivsmestring ved Agnes Bohne

Agnes Bohne er psykolog og PhD-stipendiat i klinisk psykologi. Samtidig har hun drevet aktivt med improvisasjonsteater i over 10 år, og er fast medlem i frigruppen Gratis øl Teatersportlag og Billig Brus – improvisasjonsteater for barn.

Agnes laget et opplegg til gruppen som handlet om arbeidslivsmestring når man står i et prestasjonsyrke. Hvordan beskytte seg selv som freelancer, hvordan sette grenser når man er sin egen sjef, hvordan forebygge grubling og negative tanker rundt egne ferdigheter?

Publikumsarbeid Live Art kunstner Kristina Juntilla

Kristina Juntilla er utdannet teaterinstruktør (BA) fra kunstakademiet i Turku og performancekunstner (MA) fra Teaterhøgskolen i Helsinki og er for tiden doktorgradsstipendiat ved Kunstakademiet, UiT, der hun tar en doktorgrad i publikumsarbeid. I sitt arbeide konstruerer Kristina hendelser og visninger hvor ulike former for medskapende aktivitet kan oppstå i lokaler fra frisørsalonger, eldrehjem, seminarrom til mer konvensjonelle scenerom og gallerier. Hun er utøver, medskaper, regissør, forsker og pedagog.

Kristina gjennomførte et foredrag og et undervisningopplegg i publikumsarbeid – Hvordan forholde seg til de som sitter og lytter til deg, ser på deg, har møtt opp på din forestilling? Hvordan forholde seg til publikum? Hvordan planlegge og bruke publikum i forestillingen? Hvordan lese publikum?

Visningen på Vårscenefest

30.april i år åpner Uredd Vårscenefest!

Fagsamlingen fant sted i blacboxen på Rådstua i Tromsø, og Under ledelse av produsent Jenny Svensson og prosjektleder Mari Andreassen arbeidet talentene med å pusle en rekkefølge på visningen og bygge kunstneriske og praktiske rammer rundt den: ulike variasjoner, ulik musikk, ulike overganger og forskjellige former ble prøvd ut, før gruppen landet på en rekkefølge og en stilistisk presentasjon de var fornøyde med.

Visningen skal finne sted i det største gallerirommet på Tromsø Kunstforening, og vi gjennomførte ytterligere en befaring i rommet for å diskutere plassering av publikum og publikumsantall.