Høstens andre fagsamling

Høstens andre fagsamling fant sted 16.-18.november 2018.

Kunstnerne søkte seg til Uredd-programmet med en kunstnerisk ide eller en kunstnerisk ambisjon. Gjennom tiden i programmet har de spisset disse ideene og ambisjonene, blant annet sammen med mentorene sine. Mot slutten av programmet skal deltakerne i talentprogrammet presentere et utdrag av prosjektene for publikum i en felles visning.

Fagsamlingen i november hadde hovedfokus på denne visningen.

Fra ledelsen i prosjektet har det vært viktig at deltakerne selv får eierskap til uttrykket og formen på visningen, den skulle være deres, noe som innebar at de fikk være med å komme med ønsker, bestemme hvordan markedsføring, lengde og dramaturgi den skulle ha, samt hvor den skulle finne sted. Arbeidet med å definere visningen ble ledet av Ida Løken Valkeapää, kurator for Vårscenefest – Tromsø Internasjonale Scenekunstfestival.

Under ledelse av Ida inneholdt fagsamlingen work-in-progress-visninger for hverandre med tilbakemelding, samt befaring på to ulike gallerier i sentrum av Tromsø: Small Projects og Tromsø Kunstforening. Steder som ofte huser avant-garde-kunstprosjekter innen billedkunst og fri scenekunst. Gruppa så også en forestilling på Small Projects en av kveldene, for å få en følelse av hvordan rommene «oppførte» seg når de var fylt med publikum.

Samlingens tredje dag ble ledet av forfatter og dramaturg Kristin Bjørn, som holdt Kræsjkurs i dramaturgi, og ledet talentene gjennom et gruppearbeid, der målet var å finne komposisjonen arrangementet skulle ta: Hvordan pusle sammen de ulike bitene med hensyn til tematikk, tid, logistikk osv.

Fagsamlingen inneholdt dog også et helt annet tema som var etterlyst av deltakerne, nemlig økonomistyring. Villy Hansen og Rolf-Egil Håvoll fra regnskapsfirmaet BDO hadde spørretime om skatt, likning, regnskap, revisjon, budsjettering og avskrivning.

webmail.domeneshop.no
Middag med deltakerne i talentprogrammet Uredd